fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhoz-szállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

Korábban már írtunk arról, hogyan készülnek a nepáli kézműves rézszobrok, de mire is jó pontosan egy ilyen rézszobor?
A Buddha ábrázolások nem csak arra szolgálnak, hogy Buddha fizikai testét mutassák meg, hanem inkább a saját belső potenciálunkat arra, hogy Buddhák legyünk, így motivációként is tekinthetőek. Mivel minden létezőben ott van a buddhatermészet, ezért egy kép vagy szobor az önmagunkban lévő megvilágosodást is szimbolizálja. Ezen kívül a szobor Buddha tanítását is jelképezi.

Ha valaki vallásos és esetleg buddhista fogadalmai is vannak, egy oltár, melyen ott van valamilyen Buddha ábrázolás, inspiráció lehet a gyakorlásra és a fogadalmak betartására. Eszünkbe juttathatja, mi is a célunk, merre tartunk. Ezen kívül használhatjuk meditációs tárgynak is a Buddha szobrokat.

Tekintetünket irányíthatjuk a szoborra és próbáljunk elménkben elnyugodni ebben a tapasztalatban. Ha valamelyik istenség mantráját szoktuk mormolni, ehhez is segítség lehet egy ábrázolás az adott istenségről. Miközben tekintetünkkel az istenséget nézzük, közben mantrázunk, így több érzékszervet is egy pontba irányítunk, ráadásul pozitív irányba. Ha nincs semmiféle fogadalmunk, vagy nem gyakorlunk mantrát, akkor is jó hatással lehet ránk egy Buddhaszobor egy oltáron vagy a szobában, mivel emlékeztethet minket a bennünk lévő jóságra, nyugalomra vagy más pozitív tulajdonságra.

Korábban leírtuk, hogy a hagyományos nepáli rézszobrokat szokás megtölteni. Ha te is szeretnél egy autentikus rézszobrot, írj vagy hívj minket bátran és a megtöltésükben is tudunk segíteni. A tibeti és nepáli hagyományok szerint ekkor válik a szobor „élővé”. A szent tárgyak, amikkel megtöltik, mind, egy buddha testének, beszédének és tudatának áldását szimbolizálják. A test, beszéd és tudat az a három kapu, amivel működünk a világban. Cselekszünk, beszélünk és gondolkodunk, amikkel aztán a jó vagy rossz karmát teremtjük.

Mint feljebb írtam, egy szobor vagy kép külső támasz lehet, hogy emlékeztessük magunkat a helyes működésre és így inkább pozitív karmát hozzunk létre, ami önmagunknak és a környezetünknek is jobb.

A szobor töltését egy láma végzi, aki mélyrehatóan ismeri ennek az eljárásnak a menetét. Minden szoborhoz írtunk egy rövid áttekintést, hogy az adott istenség mit testesít meg, de ha így kérdésed maradt, melyik szobor lenne a számodra megfelelő, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk választani.

Related Articles

Amit a füstölőről tudni kell

A füstölőről általában érdemes tudni, hogy milyen anyagból készül. Megkülönböztetünk természetes és szintetikus füstölőket. Természetesen az utóbbit az olcsó előállítása miatt és kedvező beszerzési ára miatt kedvelik az emberek, ám nem biztos, hogy ezt kell alapul venni a vásárlásnál, illetve ha vallási célra használjuk a füstölőt, akkor érdemes olyasmit felajánlani, ami számunkra is kedves. Ha […]
Read more

Buddhista felajánlás

A legjellegzetesebb tibeti buddhista oltár része a hét darab felajánló csésze. Ezek mindig a mécsestartóval együtt jelennek meg, így összesen nyolcféle felajánlást jelentenek. A hét csészét vízzel szokták reggelente megtölteni, majd este ki kell önteni és lefele fordítania csészéket. Másnap reggel aztán újra megtöltik vízzel. A nap végén a vizet lehetőleg növényekre öntsük. Természetesen, ha […]
Read more
Boldogság, Áldás, Mandala....

Boldogság, Áldás, Mandala….

Mindenki boldogságra, szeretetre vágyik! Ez a legtermészetesebb kívánságunk. Most ezt a boldogságot és áldást szeretné megosztani Veletek a Mandala – hogyan kerülhetünk közelebb a boldogsághoz és hogyan érhetjük el azt. Hatalmas szerencsében és áldásban részesült a Mandala: az egyik árubeszerzőnk Tamás Kathamanduban a Szent Sztúpánál, megáldatta a környezetében vásárolt kegytárgyakat, az egyik legtiszteletre méltóbb tanítójával, […]
Read more
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Kosár
Kosara üres.