Az alábbi videót ajánljuk figyelmedbe, melynek rövid fordítását itt olvashatod:
https://www.youtube.com/watch?v=gfBPg35Cgsg&feature=youtu.be
Indiában a rézedények használata tradicionális, több ezer éves múltra nyúlik vissza.
A XX. században a nyugati országokban egyre több ember jut tudatára annak, mennyire káros a műanyag flakonokban tartani italokat, ill élelmiszereket. A műanyag veszélyes kémiai anyagokat tartalmaz, amik bekerülnek a flakon vagy edény tartalmába is. Arról nem is beszélve, hogy ezek a műanyagok szemétként bekerülnek a természetbe. Indiában az egészséget szem előtt tartva tartják a vizet, élelmiszereket réz edényekben, amivel sok egészségügyi problémát orvosolnak és előznek meg.
Hat érv a rézedények használatához:
- Fiatalon tartja a sejteket, regeneráló hatása van. A víz antioxidáns szintjét emeli, ez lelassítja a sejtek öregedését.
- Elpusztítja a baktériumokat, sterilizál. Azokban az országokban, ahol nehéz a víz tisztítása, ott hatásosan a rézedényeket használják erre a célra.
- Csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát.
- Súlycsökkenést okoz. Meglágyítja, selymessé teszi a vizet. Felgyorsítja az elektrolitok mozgását, a kiválasztást, a szervezet gyorsabban bontja le a tápanyagokat és ennek hatására több kalóriát éget el a szervezet.
- Szabályozza a pajzsmirigy működést
- Segít a vér vastartalmának növelésében
Fontos megjegyezni, hogy az egészségügyi előnyökkel kapcsolatos állításokat alaposabb tudományos vizsgálatokra van szükség a megerősítéshez. Az egészségügyi hatások sokkal összetettebbek lehetnek, és számos más tényező is befolyásolhatja az egyén egészségét és jólétét. Ezért mindig ajánlott konzultálni egészségügyi szakemberrel vagy táplálkozási szakemberrel, mielőtt jelentős változtatásokat hajtasz végre az étrendedben vagy az egészségügyi gyakorlatodban.