Fengshui háromlábú béka

990 Ft

Sok kultúra, régen és most is alkalmazza a béka jelképet. Mivel a béka kétéltű, mind a vízben, mind a szárazföldön képes létezni,  ezért mindkét elem energiájával, varázserejével felruházták. A kétéltűeknél nem ritka a hosszú élet, még kis kedvenceinket, a kutyákat, macskákat is túl tudják élni.  Rendkívüli átváltozásokkal bír, a petéből ebihal, majd négylábú kétéltű állat lesz. Ebből kifolyólag jelképezi a rossz energiák megváltoztatásának képességét. A béka jelképe erőt adhat az átváltozás sikeres kimeneteléhez.
Több ázsiai kultúrában a béka a természet yin felét képviseli, a Hold jelképe, és fellendülést hoz a lakásokba. A kínaiak nyelvén, a szerencsehozó békát Chan Chu-nak hívják, és azt tartják róla, hogy pozitív energiákat hordoz. Általában egy érmével a szájában ábrázolják. A szerencsehozó békát a lakásban mindig a főbejárathoz helyezd, a dél-keleti részben. Például egy üzletben a pénztár mellé tedd, arccal az ajtó felé, ha azt szeretnéd, minél nagyobb bevételed legyen.
A mi háromlábú békánk aranyra festett műgyantából készült,  szájában egy kínai arany pénzt tart:  Mérete: 5 cm magas, 8 cm széles
Cikkszám: 1772.20 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Feng shuit a New Age mozgalom tette ismertté a nyugati világban. Lényege: ha az ember harmóniában él környezetével s tudatosan felhasználja annak jótékony energiáit akkor egy teljesebb, kiegyensúlyozottabb életre nyílik lehetősége. A kínai nép az ég és föld, napsütés és víz, azaz a természet jótékony energiáit, erőit felhasználva gazdálkodtak és éltek, harmóniában a természettel.
Ezen erők hatását tudatosan figyelve alakították ki lakókörnyezetüket is, ezért a természethez legközelebb álló földművesek szokásaiból és bölcsességük révén kialakított kultúrájukból született a feng shui, mely később szájhagyomány útján terjedt.

Feng Shui jelentése: szél és víz, más szóval környezetünk és annak érzékelése. Ős tudás, mely a tökéletes hely meghatározásának művészete lett.