fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhoz-szállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

Zöld Tara Thangka piros brokáttal

2.400 Ft

Zöld Tara a Buddha tudat bölcsesség-aktivitásának és a könyörületesség női megtestesülése. A kis méretű fali felfüggeszthető thangka mérete: 29 cm hosszú és 19 cm széles.

Készleten

Subtotal:

Add-ons total:

Total:

- +
Cikkszám: 3595.88-1 Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

A thangka Tibetből származó kézzel festett függő fali festmény, melyet brokáttal kereteznek, a nagyobb képekhez leginkább sárga vagy narancs színű selyem függöny tartozik, amivel a kép, ha kell letakarható. Segít a buddhista tanítások gyakorlásában, elmélyedésében, segíti a meditálót, hogy a meditáció tárgyát, formáját a tudatába tudja idézni, el tudja képzelni és bármikor a nem meditációs állapotban is tudjon rá emlékezni.

Tara az együttérzés női istene, a tibeti buddhizmus egyik legnépszerűbb istennője, Avalokitésvara női párja. Zöld Tara a Buddha tudat bölcsesség-aktivitásának és a könyörületesség női megtestesülése. Állítólag, amikor Avalokitésvara látta az emberek mérhetetlen szenvedését, egy könnycsepp kicsordult a szeméből, és ebből született Tara, akinek 21 megnyilvánulási formája létezik, amelyeket színük, kéz- és lábtartásuk alapján különböztetik meg. Legismertebb a Zöld Tara, és a Fehér Tara. Ők a kegyes, míg a többiek a haragvó Tara megszemélyesítői.

“ZÖLD TARA: a zöld szín a felébredett cselekvést jelenti a cselekvő együttérzést . A zöld szín azt jelenti a hozzá imádkozókat a szél sebességével segíti. A felhúzott bal láb a zavaros érzelmektől való lemondás jelképe. A félig nyújtott jobb láb arra utal,hogy készen áll segíteni. Ez jelképesen azt jelenti,bár Tara teljességgel mentes a szamszara tökéletlenségeitől, itt maradt a szamszarában, hogy segítse a szenvedőket. Jobb keze az adás tartásában van, bal keze a menedékadásban. Kezében tartott lótusz szára az összes megvalósult képesség teljes kibontakozására utal.
Szépsége és bája mutatja, hogy ő minden Buddha anyja , együttérzése pedig folyamatos minden lény irányában. A selyem és ékszer díszek a képességek és cselekvés tökéletes voltára utalnak. Egyenes háta azt mutatja ,hogy meditációja olyan , mint egy örökkön ragyogó gyémánt.” (forrás: Bokar Rinpoche: Tara a női istenség)

Zöld Tara mantra:

Om Tare Tuttare Ture Svaha

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Kosár
Kosara üres.