fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

Zöld Tara Thangka piros brokáttal

2.400 Ft

Zöld Tara a Buddha tudat bölcsesség-aktivitásának és a könyörületesség női megtestesülése. A kis méretű fali felfüggeszthető thangka mérete: 29 cm hosszú és 19 cm széles.

Készleten

Subtotal:

Add-ons total:

Total:

- +
Cikkszám: 3595.88-1 Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

A thangka Tibetből származó kézzel festett függő fali festmény, melyet brokáttal kereteznek, a nagyobb képekhez leginkább sárga vagy narancs színű selyem függöny tartozik, amivel a kép, ha kell letakarható. Segít a buddhista tanítások gyakorlásában, elmélyedésében, segíti a meditálót, hogy a meditáció tárgyát, formáját a tudatába tudja idézni, el tudja képzelni és bármikor a nem meditációs állapotban is tudjon rá emlékezni.

Tara az együttérzés női istene, a tibeti buddhizmus egyik legnépszerűbb istennője, Avalokitésvara női párja. Zöld Tara a Buddha tudat bölcsesség-aktivitásának és a könyörületesség női megtestesülése. Állítólag, amikor Avalokitésvara látta az emberek mérhetetlen szenvedését, egy könnycsepp kicsordult a szeméből, és ebből született Tara, akinek 21 megnyilvánulási formája létezik, amelyeket színük, kéz- és lábtartásuk alapján különböztetik meg. Legismertebb a Zöld Tara, és a Fehér Tara. Ők a kegyes, míg a többiek a haragvó Tara megszemélyesítői.

“ZÖLD TARA: a zöld szín a felébredett cselekvést jelenti a cselekvő együttérzést . A zöld szín azt jelenti a hozzá imádkozókat a szél sebességével segíti. A felhúzott bal láb a zavaros érzelmektől való lemondás jelképe. A félig nyújtott jobb láb arra utal,hogy készen áll segíteni. Ez jelképesen azt jelenti,bár Tara teljességgel mentes a szamszara tökéletlenségeitől, itt maradt a szamszarában, hogy segítse a szenvedőket. Jobb keze az adás tartásában van, bal keze a menedékadásban. Kezében tartott lótusz szára az összes megvalósult képesség teljes kibontakozására utal.
Szépsége és bája mutatja, hogy ő minden Buddha anyja , együttérzése pedig folyamatos minden lény irányában. A selyem és ékszer díszek a képességek és cselekvés tökéletes voltára utalnak. Egyenes háta azt mutatja ,hogy meditációja olyan , mint egy örökkön ragyogó gyémánt.” (forrás: Bokar Rinpoche: Tara a női istenség)

Zöld Tara mantra:

Om Tare Tuttare Ture Svaha

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home

Hírlevél feliratkozás

Értesülj aktuális akcióinkról, újdonságainkról...

Kosár
Kosara üres.