fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

Buddhista imazászló 20 cm

1.380 Ft

Az imazászló, más néven szélparipa négyszögletes vagy négyzet alakú színes ruhadarab, melynek felső sarkuk egy hosszú madzaggal van összekötve. Az imazászlókon található  imák és a mantrák a szél segítségével szétszórják a jóakaratot és részvétet, így mindenkinek előnyt nyújtanak, elősegítik a békét, erőt és a bölcsességet.

A zászlólap mérete: 17 x 13 cm

A tekercs hossza: 170 cm

Anyaga: szövet

 

Készleten

Subtotal:

Add-ons total:

Total:

- +
Cikkszám: 3499.88 Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Buddhista imazászló 20 cm

Az imazászló, más néven szélparipa négyszögletes vagy négyzet alakú színes ruhadarab, melynek felső sarkuk egy hosszú madzaggal van összekötve. A Himalája magas hegyein, gyakran a hegygerinc, illetve a hegytető mentén található, hegyi átkelőknél, templomok, monostorok, stupák tetején átlóban lógnak valami magastól egy alacsony építményig.

Mivel eredetileg a nepáli szútrákat ruhaneműkre írták,  ebből öröklődött a világ többi régiója számára az imazászló. Az imazászlókon található  imák és a mantrák a szél segítségével szétszórják a jóakaratot és részvétet, így mindenkinek előnyt nyújtanak, elősegítik a békét, erőt és a bölcsességet. A régiek mellé újabb imazászlókat téve szimbolizálja az élet körforgásának üdvözlését és annak felismerését, hogy minden élőlény része egy hatalmasabb körforgásnak.

Az imazászlóknak öt színből kell állnia, melyek az öt elemet, az Öt Igaz Fényt képviselik. A színek mindig balról jobbra rendeződnek a következő sorrendben: kék az eget, fehér a levegőt, piros a tüzet, zöld a vizet és sárga a földet szimbolizálja. A tibeti gyógymód szerint az egészség és harmónia az öt elem egyensúlyával érhető el.

Mivel a szimbólumok és a mantrák az imazászlókon meg vannak szentelve, tisztelettel kell bánni velük. Nem lehet letenni a földre, vagy éppen ruhaként használni őket. A legrégebbi imazászlókat megsemmisíteni csak elégetésükkel szabad.

Buddhista imazászló 20 cm

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Kosár
Kosara üres.