Chakra mala

9.200 Ft

Ez a gyönyörű Chakra Mala természetes ásvány kövekből készült, melynek célja, hogy helyreállítja, egyensúlyba hozza bennünk lévő energiaközpontokat, lelki, érzelmi, szellemi és fizikai önmagunkat. A csodás, egyedi, a 7 chakra színeit magában foglaló 108 szemes malát a formára csiszolt csakra ásványok alkotják. Az ásvány mala lánc a következő köveket tartalmazza: Rózsakvarc, Citrin, Ametiszt, Karneol, Türkenit, Lapis Lazuli, Gránit. Kerülete 64 cm.
Tartsd a malát a kezedben, a középső és a mutatóujj között.  Használd a hüvelykujjadat a guru gyöngytől kezdve minden egyes gyöngyöt húzz (morzsolj) magad felé, így tudod közben mondani a mantrádat. Csináld ezt 108-szor, amíg körbe nem érsz, és újra el nem éred a guru gyöngyöt, majd így tudod folytatni tovább.

Cikkszám: 1033-1 Kategóriák: , , , Címkék: , , ,

Leírás

A csakrák testünk energia központjai. Olyan helyek, ahol különösen erősen érezzük az energiáinkat, itt dolgozzuk fel a külvilág impulzusait.

A mala, a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz, amely Indiából és a himalájai királyságokból indult útnak kelet felé. A hindu rózsafüzér útja során lassan meghódította szinte az egész világot. Ma minden nagyobb vallásban megtalálható valamilyen formában. Tulajdonképpen egy olyan tradicionálisan használt eszköz melyet a lelki gyakorlatok során recitálás, kántálás, vagy mantrák és istenségek nevének ismétlésének számlálására használnak. Általában 108 szemből áll, és egy végső, nagyobb szemből, amit “buddhagyöngynek”, guruszemnek vagy sztúpának hívnak. A 108 szem jelképezi a 100 békés és erőteljesen védelmező aspektust a köztes létben (bardo) valamint a nyolcféle tudatosságot. Hagyományosan a meditáció során a bal hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Amikor a guruszemhez érünk, új kört kezdve, akkor megfordítjuk a malát a másik irányba. Ez annak a jelképe, hogy a Bódhiszattva mindig megfordul, mikor eléri a megvilágosodást és visszatér a feltételekhez kötött világba, hogy hasznára legyen minden lénynek a megvilágosodás felé vezetve őket.