Leírás
A himalaya palo santo enyhe édesgyökér illata menta, citrussal párosul. Évszázadok óta fájdalom, gyulladás és stressz kezelésére is használják. Segít ellazulni, csökkenti a stresszt, nyugtatja a lelket. Citrusos aromája növeli a kreativitást, megtisztítja a környezetet a negatív energiáktól.
Himalaya füstölőink természetes virágok, növények, olajok keverékéből kézzel sodorva készülnek. Teremts egyensúlyt mindennapjaidba, meditációkhoz, aromaterápiához is ajánljuk.
A masala indiai füstölő szertartások, meditációk elmaradhatatlan kelléke, segíti az összpontosítást, megnyugtatja az idegeket, erősíti a tudatalatti érzékenységét. A kézi gyártás során a füstölőket virágolajokból, fűszerekből, gyógynövényekből keverik és “mártásos” technikával készítik.
A természetes, maszala füstölők alapanyaga morzsolt fa, ami gyanta, esetleg méz segítségével áll össze és szárított gyógynövényes és egzotikus fűszerek keverékével kézzel sodorják be. Hasonlóan a szintetikushoz, ezt is bambuszpálcára gyúrják rá. Ennél a füstölőnél láthatjuk is, hogy enyhén morzsolódik, hullik a fa por róla. Ezeknek a színe is más, míg a szén alapú szintetikus illatanyagú füstölők feketék, a maszala füstölő szürkés, vöröses vagy barna lehet.
Hogyan és miért használják a füstölőket? Ősidők óta használják mindenütt a füstölőt az emberek és minden vallásban megtalálható ma is ez a szokás. Gondoljuk csak a keresztény tömjén égetésre. Általában tértisztításra használják. A buddhizmusban ezenkívül a füstölő felajánlása egy tiszteletbeli gesztus. Mikor felajánlást teszünk, akkor azokat összekapcsoljuk az érzékszervekkel, így a füstölő egy illatfelajánlást jelent. Sokan Ázsia-szerte hisznek olyan szellem lényekben, akik illattal vagy füsttel táplálkoznak, így a füstfelajánlás nekik is szólhat bizonyos esetekben.