fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

Bársony Bálint zenész, hangterepeuta 2015-ben 3 hónapon keresztül tanulmányozta Nepálban a hangtálak működését, készítését, az ősi terápiákat. Ezt a tudást osztja meg nap mint nap az érdeklődőkkel. Küldetésének tekinti, hogy ebben a felgyorsult, stresszel teli világunkban népszerűsítse azokat az ősi módszereket, amiket kint tanult.

Testünknek hét nagy energia központja van, ebben áramlik az élet energia. Megszületésünkkor ez egy blokkmentes áramlás, a talpunkon keresztül kapcsolódunk a föld rezgéseihez, a hetes csakrán felül pedig az égi minőségekhez, ami a kreativitásunk, Istennel, Teremtővel történő kapcsolatunk. Stresszhelyzetben, mikor lelkileg negatív dolgot kapunk, akkor ebben a szabad áramlásban blokk jön létre. Mikor egyre több blokk akadályozza az ember energetikáját, akkor jelenik meg egy idő után a fájdalom a testbe. A hangtál hanghatásai azonban enyhíteni tudják ezeket a fájdalmakat, kitisztítja a blokkokat.

Bálint a kint szerzett ősi tudást alkalmazva tartja hangfürdőit egy autentikus környezetben. Egy jurta ad otthont ennek a hangutazásnak. Ebben a csodálatos környezetben, távol a lakott településtől visszatalálhatunk a természethez, amit sajnos már sokan elfelejtettünk. A hangfürdők 60-70 percig tartanak, mielőtt elkezdődik a hangutazás Bálint nagyon sok hasznos információt oszt meg és mesél történeteket a hangtálak világáról. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy nyugodtan feküdjünk, adjuk át magunkat az élménynek, a gyógyulásnak. Közel 40 hangtál és egyéb különleges hangszer megszólaltatása, rezegtetése, a mély és magas hangok egymásutánja elröpít bennünket az egyszerűségbe, a nyugalom szigetére és csak azt vesszük észre, hogy újra boldogok és felszabadultak leszünk.

A terápia lényege az a törvényszerűség, hogy a testünk 70-75% víz, így a hangtál megzengetése sejtszintig jut el a szervezetünkbe és az egész testünket átrezgetik. Így elindul egy öngyógyító mechanizmus, a görcsös blokkok kilazulnak, majd megszűnnek. A hangtálak keltette rezgések annyira intenzívek, hogy az agy nem tudja felfogni, elkezd lassulni, majd szép lassan kikapcsol, beáll az elme csendje. Már nem foglalkozunk az előttünk tornyosuló valós és ál feladatokkal, problémákkal, csak a pillanatot tapasztaljuk.

Mi másra is vágyhatunk a mai felgyorsult világunkban?

Nem csak hangfürdőn, szakember segítségével élhetjük át ezt a hangulatot, hanem otthon is. Minden nap tudunk otthon is zengetni, masszíroztatni a testünket. Ehhez már egy 1- 1,5 kg-os tál tökéletesen megfelel. Gyógyító rezgéseket azonban csak a kézzel készített hangtálak esetén tapasztalhatjuk. Ezek a hangtálak minimum 7 fém összekovácsolásával készülnek, így tud oly sokáig rezegni a tál egy ütés hatására is. És ne feledjük, a kovácsolással kerül bele az a szeretet energia, amit a nepáli kovács nap mint nap tesz bele a tálba.

Amennyiben érdekel a hangtálazás jó szívvel ajánljuk Bársony Bálintot, tőle nagyon sok mindent megtanulhattok. Mi pedig segítünk a megfelelő hangtál kiválasztásában, hogy otthon is minden nap élvezhessétek hatásait.

Related Articles

Amitábha és Amitájusz

A hagyomány szerint egy buddhának három teste van. Ez a három a következő: Nirmánakája, a forma test Szambóghakája, a megjelenés test vagy gyönyörtest Dharmakája, a végső valóság test Ezt a három testet nevezik trikájának, melynek jelentése egyszerűen csak három (tri) test (kája). Amitábha és Amitájusz egy személy, a különbség a megnyilvánulásban van, ugyanis Amitábha a […]
Read more

A világ világossága – 1. rész

Akit a világ világossága vezet, az nem tévedhet el. Nem járhat sötétségben. „Lámpád vagyok, ha látsz engem” (János Evangéliumából) „Szítsátok a dharma fényét, a szenvedés sötétjében tévelygőkért” (Santidéva) Az univerzum egyik őseleme a tűz, melynek megnyilvánulása három fontos részből áll: a fényből, a melegségből és a fluiditásból. Az ó és ősmagyar, nyelvben a világ szó […]
Read more

Om, a legszentebb szótag

Ommm… Gyakran az első és utolsó hang ami a  fülünkben zeng egy jóga órán. De mit is jelent ez? Talán hallottad azt, hogy “a világegyetem hangja” – de mit jelent ez valójában? Mint sok spirituális dolgot nehéz meghatározni, megmagyarázni. Om – lenyugtatja és összpontosítja az elmét Om. A hinduizmus és a tibeti buddhizmus legszentebb szótagja, […]
Read more
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home

Hírlevél feliratkozás

Értesülj aktuális akcióinkról, újdonságainkról...

Kosár
Kosara üres.