fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás!
Tavaszi akció! Minden lakberendezési tárgyra 30% kedvezményt adunk!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

A tibeti füstölőket nemcsak kellemes, érdekes, néha szokatlan illatáért szerethetjük, hanem gyógyító ereje miatt is. A füstölő használata a tibeti orvostudomány fontos eleme is, gyakran égetik a depresszió, a stressz és a szorongás enyhítésére. Nyugtató hatása miatt széles körben használják a meditáció, relaxáció alatt, tisztítja az elmét.

A Himalája erdeiben megtalálható gyógynövények, termések, virágok, illatos kérgek képezik alapanyagát a Tibeti füstölőknek, melyeket az ősi titkos recepteket alapján buddhista szerzetesek készítenek. Számos nepáli, indiai kolostor saját maga készíti füstölőit, melynek összetételét csak egy maroknyi hűséges ember ismeri. A titkos arányban összekevert és porrá őrölt természetes összetevőket vízzel gyúrják megfelelő állagúvá, majd görgetik, sodorják, míg a füstölő el nem éri a kívánt vastagságot. Ezt követően a Tibeti füstölőket több napos szertartáson avatják be és áldják meg.

A Mandala füstölők egyenesen egy nepáli kolostorból érkeznek hozzánk Lama Pema Tobchen áldásával.

Jelenleg a következő 4 féle tibeti füstölő vásárolható meg a Mandala webáruházban, melyek az alábbi jellemzőik vannak:

Mahakala füstölő: Milarepa szövegében megtalálható ősi receptje szerint készült természetes tibeti füstölő. Segít létrehozni a szeretetet és az együttérzést, csökkenteni a negatív érzelmeket, mint a féltékenység és a félelem. Energiát ad az élet nehézségeinek leküzdésére. Bátorítja a pozitív gondolkodást.

Tibeti-Mahakala-füstölő

Riwo Sangcho füstölő: Tartalmaz minden értékes gyógynövény összetevőt, amely szükséges a megfelelő Riwo Sangcho rituáléhoz.  A keverék elsődleges összetevője a nepáli és a tibeti határvidék hegyeiben betakarított különleges borókalevelek.

Tibeti-Riwo-Sangchod-füstölő

Zambala füstölő: Ez a kiváló minőségű füstölő kizárólag Zambalának történő különleges felajánlás, aki a nagylelkűség, anyagi, szellemi gazdagság nyújtója. A füstölő 48 különböző Himalája erdeiben gyűjtött gyógynövényből áll, többek között piros és fehér szantálfa.  Tiszteletet, odaadást, jó szerencsét, boldogságot és jólétet hoz a mindennapi életben. Kellemes erdei virág illata van.

Tibeti-Zambala-füstölő

Green tara füstölő: 48 féle Himalájai gyógynövényt tartalmaz, mint a szantálfa, a boróka, a Bakchi, az Ashtaghandha, a szegfűszeg, a fahéj. A zöld tara füstölő jó egy terület tisztítására vagy szentesítésére és növelésére.

Tibeti-zöld-Tara-füstölő

Related Articles

Buddhista felajánlás

A legjellegzetesebb tibeti buddhista oltár része a hét darab felajánló csésze. Ezek mindig a mécsestartóval együtt jelennek meg, így összesen nyolcféle felajánlást jelentenek. A hét csészét vízzel szokták reggelente megtölteni, majd este ki kell önteni és lefele fordítania csészéket. Másnap reggel aztán újra megtöltik vízzel. A nap végén a vizet lehetőleg növényekre öntsük. Természetesen, ha […]
Read more

Mi is az a mudra?

A mudrák különböző kéztartások, testtartások, melyeknek szimbolikus jelentésük van. Mindegyik mudrának speciális hatása van a gyakorlóra. A legjellemzőbb kéztartások megtalálhatók a hindu és a buddhista leírásokban. A jógában is használnak szimbólumokat, mudrákat, melyek elősegítik a spirituális gyakorlatokat. A buddhizmus legismertebb mudrái az áldást szimbolizáló mudra, A felemelt kéz a jószándék, üdvözlés, baráti szándék kifejezése. Egyes […]
Read more

Hangtálak fajtái

A tibeti hangtálaknak hang minősége, hatása alapvetően az alapanyag összetételétől, a fémek egymáshoz viszonyított arányától és a megmunkálástól függ. A dekorációval ellátott, csupán két-három fém ötvözetéből készült hangtálak –gépi hangtálak– elsősorban lakásdíszként szolgálnak, az általuk megszólaló hang jóval rövidebb idejű sokkal kisebb rezgésszámú. Ezek a hangtálak öntéssel készülnek, így vastagabbak és az öntőformának köszönhetően szabályos […]
Read more
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Kosár
Kosara üres.