fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

A tibeti füstölőket nemcsak kellemes, érdekes, néha szokatlan illatáért szerethetjük, hanem gyógyító ereje miatt is. A füstölő használata a tibeti orvostudomány fontos eleme is, gyakran égetik a depresszió, a stressz és a szorongás enyhítésére. Nyugtató hatása miatt széles körben használják a meditáció, relaxáció alatt, tisztítja az elmét.

A Himalája erdeiben megtalálható gyógynövények, termések, virágok, illatos kérgek képezik alapanyagát a Tibeti füstölőknek, melyeket az ősi titkos recepteket alapján buddhista szerzetesek készítenek. Számos nepáli, indiai kolostor saját maga készíti füstölőit, melynek összetételét csak egy maroknyi hűséges ember ismeri. A titkos arányban összekevert és porrá őrölt természetes összetevőket vízzel gyúrják megfelelő állagúvá, majd görgetik, sodorják, míg a füstölő el nem éri a kívánt vastagságot. Ezt követően a Tibeti füstölőket több napos szertartáson avatják be és áldják meg.

A Mandala füstölők egyenesen egy nepáli kolostorból érkeznek hozzánk Lama Pema Tobchen áldásával.

Jelenleg a következő 4 féle tibeti füstölő vásárolható meg a Mandala webáruházban, melyek az alábbi jellemzőik vannak:

Mahakala füstölő: Milarepa szövegében megtalálható ősi receptje szerint készült természetes tibeti füstölő. Segít létrehozni a szeretetet és az együttérzést, csökkenteni a negatív érzelmeket, mint a féltékenység és a félelem. Energiát ad az élet nehézségeinek leküzdésére. Bátorítja a pozitív gondolkodást.

Tibeti-Mahakala-füstölő

Riwo Sangcho füstölő: Tartalmaz minden értékes gyógynövény összetevőt, amely szükséges a megfelelő Riwo Sangcho rituáléhoz.  A keverék elsődleges összetevője a nepáli és a tibeti határvidék hegyeiben betakarított különleges borókalevelek.

Tibeti-Riwo-Sangchod-füstölő

Zambala füstölő: Ez a kiváló minőségű füstölő kizárólag Zambalának történő különleges felajánlás, aki a nagylelkűség, anyagi, szellemi gazdagság nyújtója. A füstölő 48 különböző Himalája erdeiben gyűjtött gyógynövényből áll, többek között piros és fehér szantálfa.  Tiszteletet, odaadást, jó szerencsét, boldogságot és jólétet hoz a mindennapi életben. Kellemes erdei virág illata van.

Tibeti-Zambala-füstölő

Green tara füstölő: 48 féle Himalájai gyógynövényt tartalmaz, mint a szantálfa, a boróka, a Bakchi, az Ashtaghandha, a szegfűszeg, a fahéj. A zöld tara füstölő jó egy terület tisztítására vagy szentesítésére és növelésére.

Tibeti-zöld-Tara-füstölő

Related Articles

Indiai rézedények

A réz szervezetünk egészséges működése szempontjából elengedhetetlenül fontos. Mivel ezt a nyomelemet szervezetük nem tudja előállítani, ezért ennek pótlására nekünk kell odafigyelni. Az emberiség történelmében az egyik legrégebben és leggyakrabban használt fém a réz. Elődeink gyógyító erejét már évezredekkel ezelőtt felismerték. Nem véletlen, hogy rézedényekben tartották frissen az ivóvizet, és az ételeket is ilyen edényben […]
Read more

Tibeti hangtál- a hangterápia eszköze

Az ősi keleti kultúrákban már sok ezer éve használják a hangtálat gyógyítási célra, mely Tibet ősi vallásában már megtalálható. Hitték és tapasztalták, hogy a gyógyulás nem mentes transzcendens hatásoktól. Számunkra a hangterápia nem írható le a nyugati orvostudomány egzakt módszereivel, hatásait ily módon nem lehet bizonyítani, azonban bizonyára nem maradt volna fenn ez a gyógymód, […]
Read more

Damaru dob

A damaru a dordzséhez és dilbuhoz hasonlóan, egy tibeti szertartás eszköz, mely szintén szimbolikus jelentéssel bír. Formáját tekintve egy homokórára hasonlít. Ma már fából készül a legtöbb, de eredetileg a homokóra formát két, a tetején összeillesztett emberi koponya alkotta. A koponyának csak a felső részeit illesztették össze, így lehetett rá kétoldalt bőrt húzni. Egy meghatározott […]
Read more
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home

Hírlevél feliratkozás

Értesülj aktuális akcióinkról, újdonságainkról...

Kosár
Kosara üres.