Tibeti természetes füstölők

Tibeti természetes füstölők

A tibeti füstölőket nemcsak kellemes, érdekes, néha szokatlan illatáért szerethetjük, hanem gyógyító ereje miatt is. A füstölő használata a tibeti orvostudomány fontos eleme is, gyakran égetik a depresszió, a stressz és a szorongás enyhítésére. Nyugtató hatása miatt széles körben használják a meditáció, relaxáció alatt, tisztítja az elmét.

A Himalája erdeiben megtalálható gyógynövények, termések, virágok, illatos kérgek képezik alapanyagát a Tibeti füstölőknek, melyeket az ősi titkos recepteket alapján buddhista szerzetesek készítenek. Számos nepáli, indiai kolostor saját maga készíti füstölőit, melynek összetételét csak egy maroknyi hűséges ember ismeri. A titkos arányban összekevert és porrá őrölt természetes összetevőket vízzel gyúrják megfelelő állagúvá, majd görgetik, sodorják, míg a füstölő el nem éri a kívánt vastagságot. Ezt követően a Tibeti füstölőket több napos szertartáson avatják be és áldják meg.

A Mandala füstölők egyenesen egy nepáli kolostorból érkeznek hozzánk Lama Pema Tobchen áldásával.

Jelenleg a következő 4 féle tibeti füstölő vásárolható meg a Mandala webáruházban, melyek az alábbi jellemzőik vannak:

Mahakala füstölő: Milarepa szövegében megtalálható ősi receptje szerint készült természetes tibeti füstölő. Segít létrehozni a szeretetet és az együttérzést, csökkenteni a negatív érzelmeket, mint a féltékenység és a félelem. Energiát ad az élet nehézségeinek leküzdésére. Bátorítja a pozitív gondolkodást.

Tibeti Mahakala füstölő

Riwo Sangcho füstölő: Tartalmaz minden értékes gyógynövény összetevőt, amely szükséges a megfelelő Riwo Sangcho rituáléhoz.  A keverék elsődleges összetevője a nepáli és a tibeti határvidék hegyeiben betakarított különleges borókalevelek.

Tibeti Riwo Sangchod füstölő

Zambala füstölő: Ez a kiváló minőségű füstölő kizárólag Zambalának történő különleges felajánlás, aki a nagylelkűség, anyagi, szellemi gazdagság nyújtója. A füstölő 48 különböző Himalája erdeiben gyűjtött gyógynövényből áll, többek között piros és fehér szantálfa.  Tiszteletet, odaadást, jó szerencsét, boldogságot és jólétet hoz a mindennapi életben. Kellemes erdei virág illata van.

Tibeti Zambala füstölő

Green tara füstölő: 48 féle Himalájai gyógynövényt tartalmaz, mint a szantálfa, a boróka, a Bakchi, az Ashtaghandha, a szegfűszeg, a fahéj. A zöld tara füstölő jó egy terület tisztítására vagy szentesítésére és növelésére.

Tibeti zöld Tara füstölő