fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

A rézedényeket Indiában már évezredek óta használják konyhai célra, nagyanyáink idejében nálunk is használati tárgyak voltak a konyhában.
Tisztításuk speciálisabb a többi konyhai edényünkhöz képest, ugyanakkor semmi különleges anyagra nincs hozzá szükség csupán sóra, ecetre vagy citromra és forró vízre.
1 teáskanál sót és 1/2 dl ecet vagy egy citrom kinyomott levét öntsük bele a kulacsunkba, majd öntsünk hozzá 1 pohár forró vizet. Tekerjük rá a tetejét és alaposan rázzuk össze, fektessük el a kulacsot, majd 10 percig hagyjuk benne a keveréket úgy, hogy közben forgatunk rajta, hogy belül minden oldalát érje.
Újból rázzuk össze, öntsük ki a keveréket, majd tiszta meleg folyóvízzel öblítsük ki.
És már készen is vagyunk.
Ezt a tisztítást érdemes hetente egyszer elvégezni.
Amennyiben a kulacs külső oldala kezd oxidálódni, akkor a belső tisztítást követően a keverékbe mártott puha ruhával dörzsöljük át a kulacsot, majd öblítsük le. Ugyanolyan szép fényes lesz, mint új korában.
Mit tárolhatsz a kulacsodban?
A kulacs alapvetően az ivóvíz tárolására szolgál, ahhoz, hogy hosszú ideig elégedetten használd, más folyadékot ne tarts benne.
Mennyi ideig érdemes a vizet a kulacsodban tartani?
Néhány óra alatt a kulacsban tárolt ivóvíz feltöltődik hasznos elemekkel és az esetleges baktériumok elpusztulnak. 7 óránál tovább azonban ne tartsunk benne vizet, mert akkor már többréz oldódik ki, mint amennyire a szervezetünknek szüksége lehet.

Related Articles

Damaru dob

A damaru a dordzséhez és dilbuhoz hasonlóan, egy tibeti szertartás eszköz, mely szintén szimbolikus jelentéssel bír. Formáját tekintve egy homokórára hasonlít. Ma már fából készül a legtöbb, de eredetileg a homokóra formát két, a tetején összeillesztett emberi koponya alkotta. A koponyának csak a felső részeit illesztették össze, így lehetett rá kétoldalt bőrt húzni. Egy meghatározott […]
Read more

Ki is az a Tara? 

Tara kétségkívül a tibeti buddhizmus legkedveltebb női istensége, akit azért tisztelnek, mert azonnali segítséget nyújt azoknak, akik hívják. Modern korunk Buddhájaként is nevezik, az együttérzés és a bölcsesség magasztos megtestesítője női formában ott segít, ahol a bánat és a szenvedés egyre nő.  Eredete Rengeteg eredet története ismert, minden Buddha és megvilágosult anyjának, aki a tibeti […]
Read more

Hangtálak eredete

A hangtálak eredetét nehéz megfejteni. Sokszor tibeti hangtálként emlegetik, de sokak szerint nem Tibetből ered. Az viszont valószínű, hogy a himalájai régióban kezdték el használni. A hangtál „őse” feltehetőleg a harang. A különböző féle harangokat minden buddhista kultúrában megtaláljuk, mint rituális hangszert. A legtöbb hangtállal manapság Nepálban találkozhatunk. Itt gyártják a kézművesek és adják át […]
Read more
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home

Hírlevél feliratkozás

Értesülj aktuális akcióinkról, újdonságainkról...

Kosár
Kosara üres.