fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhoz-szállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

A rézedényeket Indiában már évezredek óta használják konyhai célra, nagyanyáink idejében nálunk is használati tárgyak voltak a konyhában.
Tisztításuk speciálisabb a többi konyhai edényünkhöz képest, ugyanakkor semmi különleges anyagra nincs hozzá szükség csupán sóra, ecetre vagy citromra és forró vízre.
1 teáskanál sót és 1/2 dl ecet vagy egy citrom kinyomott levét öntsük bele a kulacsunkba, majd öntsünk hozzá 1 pohár forró vizet. Tekerjük rá a tetejét és alaposan rázzuk össze, fektessük el a kulacsot, majd 10 percig hagyjuk benne a keveréket úgy, hogy közben forgatunk rajta, hogy belül minden oldalát érje.
Újból rázzuk össze, öntsük ki a keveréket, majd tiszta meleg folyóvízzel öblítsük ki.
És már készen is vagyunk.
Ezt a tisztítást érdemes hetente egyszer elvégezni.
Amennyiben a kulacs külső oldala kezd oxidálódni, akkor a belső tisztítást követően a keverékbe mártott puha ruhával dörzsöljük át a kulacsot, majd öblítsük le. Ugyanolyan szép fényes lesz, mint új korában.
Mit tárolhatsz a kulacsodban?
A kulacs alapvetően az ivóvíz tárolására szolgál, ahhoz, hogy hosszú ideig elégedetten használd, más folyadékot ne tarts benne.
Mennyi ideig érdemes a vizet a kulacsodban tartani?
Néhány óra alatt a kulacsban tárolt ivóvíz feltöltődik hasznos elemekkel és az esetleges baktériumok elpusztulnak. 7 óránál tovább azonban ne tartsunk benne vizet, mert akkor már többréz oldódik ki, mint amennyire a szervezetünknek szüksége lehet.

Related Articles

Ganésa, mint a bölcsesség, tudomány, művészetek Istene

Ganésa elefántfejű embertestű istenség, az egyik legismertebb alakja, akit Indiában és Nepálban is istenként tisztelnek. A Kezdetek és az Akadályok Urának tartják, a vállalkozások isteneként ő az, aki elhárít minden akadályt egy induló üzlet, utazás, próbálkozás elől.  A tudományok és művészetek védnöke, valamint az értelem és a bölcsesség istene. Ganésa, mint istenség a 4–5. században különült el egyértelműen […]
Read more

Hangtálak fajtái

A tibeti hangtálaknak hang minősége, hatása alapvetően az alapanyag összetételétől, a fémek egymáshoz viszonyított arányától és a megmunkálástól függ. A dekorációval ellátott, csupán két-három fém ötvözetéből készült hangtálak –gépi hangtálak– elsősorban lakásdíszként szolgálnak, az általuk megszólaló hang jóval rövidebb idejű sokkal kisebb rezgésszámú. Ezek a hangtálak öntéssel készülnek, így vastagabbak és az öntőformának köszönhetően szabályos […]
Read more

Gyanta füstölő

Talán kevesen hallottak erről a füstölő fajtáról, pedig talán az egyik legősibb füstölési forma lehet. A tömjént és a mirhát is gyanta formájában nyerik ki a fákból. Az általunk megszokott pálcika füstölőhöz hasonlóan itt is hozzá kevernek különböző illatanyagokat, amik lehetnek természetesek, így illatos fák, fűszerek, illóolajok, vagy mesterséges olajok is. A gyanta füstölőt rakhatjuk […]
Read more
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Kosár
Kosara üres.