fbpx

Mandala.hu – Nagykereskedelem és webáruház

25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home
Cart 0 Ft

A rézedényeket Indiában már évezredek óta használják konyhai célra, nagyanyáink idejében nálunk is használati tárgyak voltak a konyhában.
Tisztításuk speciálisabb a többi konyhai edényünkhöz képest, ugyanakkor semmi különleges anyagra nincs hozzá szükség csupán sóra, ecetre vagy citromra és forró vízre.
1 teáskanál sót és 1/2 dl ecet vagy egy citrom kinyomott levét öntsük bele a kulacsunkba, majd öntsünk hozzá 1 pohár forró vizet. Tekerjük rá a tetejét és alaposan rázzuk össze, fektessük el a kulacsot, majd 10 percig hagyjuk benne a keveréket úgy, hogy közben forgatunk rajta, hogy belül minden oldalát érje.
Újból rázzuk össze, öntsük ki a keveréket, majd tiszta meleg folyóvízzel öblítsük ki.
És már készen is vagyunk.
Ezt a tisztítást érdemes hetente egyszer elvégezni.
Amennyiben a kulacs külső oldala kezd oxidálódni, akkor a belső tisztítást követően a keverékbe mártott puha ruhával dörzsöljük át a kulacsot, majd öblítsük le. Ugyanolyan szép fényes lesz, mint új korában.
Mit tárolhatsz a kulacsodban?
A kulacs alapvetően az ivóvíz tárolására szolgál, ahhoz, hogy hosszú ideig elégedetten használd, más folyadékot ne tarts benne.
Mennyi ideig érdemes a vizet a kulacsodban tartani?
Néhány óra alatt a kulacsban tárolt ivóvíz feltöltődik hasznos elemekkel és az esetleges baktériumok elpusztulnak. 7 óránál tovább azonban ne tartsunk benne vizet, mert akkor már többréz oldódik ki, mint amennyire a szervezetünknek szüksége lehet.

Related Articles

Ganésa, mint a bölcsesség, tudomány, művészetek Istene

Ganésa elefántfejű embertestű istenség, az egyik legismertebb alakja, akit Indiában és Nepálban is istenként tisztelnek. A Kezdetek és az Akadályok Urának tartják, a vállalkozások isteneként ő az, aki elhárít minden akadályt egy induló üzlet, utazás, próbálkozás elől.  A tudományok és művészetek védnöke, valamint az értelem és a bölcsesség istene. Ganésa, mint istenség a 4–5. században különült el egyértelműen […]
Read more

Kincses váza

A kincses vázák története ezer évvel ezelőtti időkre nyúlik vissza. Guru Rinpoche egy utazása alkalmával egy elszegényedett királyságot látogatott meg, ahol a nélkülöző, mostoha természeti környezetben élőkön segített királyuk kérésére. Egy Zambala szertartást végzett, melynek áldása révén a föld gazdagodni kezdett, az emberek nem szenvedtek többé a nélkülözéstől. Erre a szertartásra készült az első váza, […]
Read more
jin és jang

Jin és Jang

A taoista gondolkodás egyik alapvető témája a világmindenség egyensúlyának fenntartása. Ezt szemlélteti a jin-jang szimbólum is, ami nem abból indul ki, hogy valami jó vagy rossz, hanem, hogy minden jelenség két ellentétes energia egyesüléséből tevődik össze. Akkor fordulhat rosszra, ha az egyik elnyomja a másikat, ez esetben felborul az egyensúly. Jin és jang története: A […]
Read more
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Blog
Egyéb
slider
Tudástár
tudastar_home

Hírlevél feliratkozás

Értesülj aktuális akcióinkról, újdonságainkról...

Kosár
Kosara üres.